יום שישי, 8 ביוני 2012

פשטידת רועים טבעונית - מאפה פשוט בשכבות



אין פשוט מהכנת פשטידת רועים, ועם זאת התוצאה נוטה להרשים ובעיקר - להשביע כמויות גדולות של אנשים בזמן עבודה קצר.  אם הכנת בחייך פירה טעים, יש לך כבר מחצית מהכישורים להכנת פאי רועים מוצלח.



המרכיבים:

מנת בסיס חלבון סויה (רצוי להכין במקביל להכנת הפירה, כשמחכים להתרככות תפוחי האדמה)
2-3 כפות רוטב סויה
6-7 תפוחי אדמה גדולים (או כ-10 בינוניים)

לעיטור: פירורי לחם או רצועות בצל מטוגנות.

הכנה:

הסוד הוא בהכנת פירה טוב. הסכנה העיקרית בהכנת פירה היא יצירת פירה רטוב מדי. ניתן לפתור בעיה זו באחת משתי דרכים:

1) במקום לבשל את תפוחי האדמה, לאפות אותם בקליפתם בכלי חרס בתנור.
2) במקום לבשל את תפוחי האדמה, להכניס אותם למיקרו בקליפתם. לכמות תפוחי האדמה שכאן רצוי להתחיל בעשר דקות בעוצמה מלאה, להפוך ולשים לחמש דקות נוספות. ההמשך תלוי בעצמת המיקרו שברשותכם/ן, כדאי לעצור כל כמה דקות ולבדוק מה מצבם, עד לריכוך מלא.

אחרי ההוצאה מהתנור או מהמיקרו חוצים את תפוחי האדמה ומרוקנים בעזרת כף.

פורסים חצי מכמות הפירה בתחתית כלי שקוף (פיירקס) ומהדקים היטב בעזרת האצבעות.



מכינים את מתכון הבסיס של חלבון הסויה ומוסיפים לו 2-3 כפות רוטב סויה.

פורסים אותו בשכבה אחידה על שכבת הפירה ומהדקים בעזרת כף.



מסיימים בשכבה נוספת של פירה, ומהדקים. ניתן לעטר בסימני חריצים עדינים של כף, כמו קשקשים של דג.

אם תגדילו את התמונה תראו את העיטורים העדינים.

לחליפין, אפשר לזרות מלמעלה מעט פרורי לחם ושמן לפני האפיה, או לפזר מלמעלה טבעות בצל מטוגנות אחרי האפיה.

לאפות כ-25 דקות עד שיזהיב, ולאכול בתאבון.

שימו לב: כמו כל הפשטידות, גם זו מתמצקת כשהיא מתקררת, ולכן להשגת רושם מיטבי מומלץ להכינה יום מראש ורק לחמם  שוב לפני ההגשה, כדי שלא תתפורר במעבר מהתבנית לצלחת. כפי שרואים, קשה לי מאוד לשמוע לעצותי שלי:

מתפוררת, אבל טעימה לאללה.

רעיונות לגיוון:


* ניתן להוסיף למילוי פטריות קצוצות ומטוגנות, מזן שמפיניון או פורטבלו.

* ניתן להכין פשטידה מעט דומה עם ירקות בטיגון-בישול עדין, במקום חלבון הסויה, כמו כאן:

לפני

ביום שאחרי - יציבה ונחתכת יפה.

בתאבון!


2 comments:

  1. זהירות - הפשטידה הזו משמינה מאוד ויש בה המון קלוריות ושמן. צריך מתכון קצת יותר מאוזן ושיתאים לתפריט בריא

    השבמחק