יום חמישי, 14 באפריל 2011

לזניה טבעונית

המתכון שלפניכם/ן קל, פשוט, מרשים ומהווה בסיס להרבה שינויים וגיוונים. אבל יש איתו בעיה אחת עיקרית: כמו כל פשטידה, גם לזניה משתבחת ביום שאחרי, או לפחות אחרי כמה שעות שהיא "נחה" ומתמצקת. אם תנסו להוציא אותה מהתבנית מיד אחרי האפיה הראשונית תקבלו עיסה טעימה אבל בהחלט לא ייצוגית, לכן מומלץ להכין אותה מראש ולהתאזר בסבלנות. בעלת בלוג זה נופלת בסעיף זה פעם אחר פעם, כי ברגע שהבית מתמלא בניחוח הלזניה האיפוק נזרק לפח הקומפוסט.

בפעם הבאה נצטלם על צלחת שמחמיאה יותר לצבעים שלנו



המתכון שלפניכם/ן הוא לתבנית קטנה: 30X20X7 ס"מ. לתבנית גדולה יותר יש להגדיל את הכמויות בהתאם.

רשימת המרכיבים:


מנה של רוטב לבן רב-שימושי
חצי חבילת דפי לזניה
פתיתי שמרי בירה
שמן זית

הוראות הכנה:

1) מכינים מראש רוטב עגבניות מהיר



2) וגם רוטב לבן רב-שימושי, אחרי רוטב העגבניות, כדי לא לתת לו זמן לעמוד ולהתמצק.



3) מכסים את תחתית התבנית בשכבה דקיקה של רוטב העגבניות, למניעת הדבקות.



4) מרפדים בשכבת עלי לזניה, בסידור עם חפיפה חלקית בין העלים.

אני מתחילה כך

ואז משלימה את הפערים

5) יוצקים שכבה של רוטב עגבניות ומעליה שכבה של רוטב לבן.


6) חוזרים שוב לסירוגין על שלבים 4 ו-5, עד שהתבנית כמעט מלאה והרטבים כמעט נגמרים. יש להשאיר לפחות שני ס"מ מהקצה העליון של התבנית, למניעת גלישה.

לזניה בהתהוות

7) על השכבה העליונה ביותר של העלים שמים את שארית הרטבים, מעורבבים.


8) מכסים בשכבה של פתיתי שמרי בירה, שמן זית ומלח.



9) אופים בחום בינוני 25-30 דקות. כדאי לבדוק בעזרת קיסם שעלי הלזניה כבר רכים.

ועכשיו לנסות להתאפק כמה שעות. בתאבון!

רעיונות לגיוונים ושיפורים:

* אפשר להוסיף פרוסות חציל מטוגנות בין השכבות, או מלמעלה כקישוט.

* אפשר להחליף את רוטב העגבניות ברוטב הבולונז.

* אפשר לשלב את שתי ההצעות שלעיל לקבלת מוסקה טבעונית.

*  אפשר להוסיף לרוטב הלבן תרד או מנגולד מטוגן.

8 תגובות:

  1. היום הכנתי את זה ויצא נפלא (:

    השבמחק
  2. אין בעלי לזניה ביצים?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא... קמח ומים :)

      מחק
  3. נראה טוב... אין בעיה לשים כזו כמות גדולה של שמרי בירה? שמעתי שיותר מכף - שתיים ביום זה לא טוב

    השבמחק
    תשובות
    1. ואתה מתכוון לאכול את כל הלזניה ביום אחד?? :)

      מחק
  4. למה צריך כמויות כאלו של שמן זית בסוף ההכנה מעל הרוטב?
    אני יודעת שזה לא מומלץ בכלל לבשל עם שמן זית

    השבמחק
  5. אבל למה תבנית חד פעמית.. איפה השמירה על איכות הסביבה? ;-)

    השבמחק