יום שני, 17 באוקטובר 2011

רוטב בולונז טבעוני



כשהייתי קטנה אהבתי מאוד ספגטי ברוטב בולונז. עכשיו, לאחר שנים של נתק בינינו, אני יכולה לחזור ולהנות ממנו בלי נקיפות מצפון. 
הרוטב מהיר ופשוט, והוא המשך ישיר של בסיס חלבון סויה, אבל בניגוד למנהגי ארשום כאן את המתכון המלא.
לא חייבים להשתמש ברוטב רק על פסטה. הוא מצויין כ"סלופי ג'ו" בתוך לחמניה או בכריך, הוא נפלא במקום רוטב העגבניות בלזניה או כגיוון על פיצה.  כמנהגי, בסוף המתכון תמצאו רעיונות לגיוונים.






רשימת מרכיבים:


3 כוסות פתיתי חלבון סויה טחון, יבש
2 בצלים גדולים
4-10 שיני שום, לפי הטעם
כ-600 מ"ל רסק עגבניות (3 חבילות בינוניות או פחית שימורים גדולה אחת)
שמן קנולה
מים רותחים (או מרק צח, מאבקה או מירקות אמיתיים)
1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל או פפריקה חריפה, 2 כפות כמון, 1 כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה של סוכר.



הוראות הכנה:


שמים את פתיתי חלבון הסויה היבשים בקערה גדולה. מרתיחים מים (או מרק צח) ויוצקים באיטיות על חלבון הסויה, עד שהוא יספוג את כל הנוזלים ולא יהיו עודפים. הכמות היא בערך כוס נוזלים על כוס פתיתי חלבון סויה. אם יש נוזלים עודפים ניתן לסחוט אותם החוצה בעדינות.



הפתיתים היבשים - לפני
הפתיתים אחרי שספחו מים.


קוצצים שני בצלים לקוביות. מקלפים את שיני השום.



מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום, כתוש או קצוץ דק.



מוסיפים פנימה את פתיתי הסויה שספגו את המים או את המרק ומוסיפים לטגן מעט. מתבלים ומערבבים.

התיבול מוסיף צבע, ריח וטעם.





מוסיפים את רסק העגבניות וכמות זהה של מים. אני נוהגת למלא את המיכל הריק במים, להשתמש בהם כדי להוציא את שאריות הרסק ואז לשפוך אותם לסיר.  תמיד כשמוסיפים עגבניות מומלץ להוסיף גם מעט סוכר, כדי לנגוד את החומציות שלהן. הוסיפו עד כפית שטוחה של סוכר.




בשלב זה אפשר לטעום ולשפר תיבול. לבשל כ-10 דקות על אש קטנה, עד שהצבע מעמיק. 


בשלב ההגשה מומלץ לפזר מעל המנה מעט שמרי בירה ושמן זית. בתאבון!










רעיונות לגיוונים:


  • לקבלת צבע ארגמני מגניב, ניתן להוסיף סלק מגורר בשלב שלפני הוספת חלבון הסויה.
  • ניתן להוסיף עיגולי גזר.
  • ניתן להעשיר בפטרוזליה. 


6 תגובות:

  1. מהתצלום נראה מדליק ומשכנע.
    האם שמרי הבירה אמורים להחליף בטעמם ובמרקמם את הפרמז'ן?
    סוד ידוע הוא שבולונז (וכמותו כל רוטב על בסיס עגבניות) מגיבים היטב לשילוב של צ'ילי וקקאו.

    השבמחק
  2. בגדול כן, שמרי הבירה אמורים להחליף פרמז'ן בטעם, אבל לא במרקם. אני מוסיפה את זה גם בבוריטוס, כפי שלמדתי בגליון הראשון של הקומיקס המצויין RUNAWAYS.

    אנסה להוסיף צ'ילי וקקאו לרוטב העגבניות הכללי שלי לפני שאנסה את זה בבולונז, תודה על הטיפ!

    השבמחק
  3. התחלתי להתעניין בטבעונות רק לא מזמן, ואף פעם לא שמעתי על שמרי בירה! תודה לך!

    השבמחק
  4. צ'ילי וקקאו?!?! נשמע הזוי ומופרך!

    בכל אופן ניסיתי את המתכון כפי שהוא כתוב כאן ויצא מעולה. תודה.

    השבמחק
  5. האם אפשר להשתמש בשמן זית במקום בשמן קנולה?

    השבמחק
  6. היכן ניתן לרכוש את פתיתי הסויה/ שמרי הבירה וכל הדברים שאי אפשר בד"כ למצוא בסופרמרקט רגיל?

    השבמחק