יום שישי, 14 באוקטובר 2011

ירקות מוקרמים ברוטב לבן בסגנון "בשמל"



כרובית "בשמל"                           צילום: ירון ברנר

עוד מתכון על בסיס הרוטב הלבן הרב-שימושי.  בקלות ובפשטות נוצר מאפה שמשלב את הכבדות של הרוטב עם הקלילות של הירקות. ניתן לגוון את בחירת הירקות וגם להפתיע עם תיבול שונה לרוטב, וכך ליצור הרבה וריאציות על רעיון אחד, ולאכול אותו פעמים רבות בלי להשתעמם.

בצילומים שלפניכם/ן השתמשתי בכרובית אחת גדולה. אפשרויות מוצלחות נוספות הן ברוקולי, תפוחי אדמה, ירקות שורש, קישואים ודלעות - ביחד או לחוד.



רשימת המרכיבים:


שתי מנות של רוטב לבן רב-שימושי, מועשרות ב-3 כפות טחינה גולמית.
כרובית גדולה ויפה, או ירקות בנפח דומה.

לגיוון והעשרה:


      "גבינה צהובה" מן הצומח
ו/או
     חרדל דיז'ון (לערבב ברוטב)


 הוראות הכנה:


מנקים את הירקות וחותכים לחתיכות בינוניות.

צילום: ירון ברנר


צילום: ירון ברנר


מבשלים את הירקות בישול קצר או מאדים, עד לריכוך חלקי.

אידוי בעזרת מסננת אידוי.                       צילום: ירון ברנר

מסדרים את הירקות בתבנית משומנת קלות ויוצקים מעל את הרוטב.

צילום: ירון ברנר


מקפידים שהרוטב יכסה את הירקות לפחות עד האמצע. אם צריך, מערבבים מעט את הירקות כך שכל חתיכה תגע ברוטב הסמיך. חשוב להקפיד על רווח של כסנטימטר משולי התבנית, כדי שהרוטב לא יגלוש החוצה בזמן האפיה.

צילום: ירון ברנר


בשלב זה ניתן לפזר מעל "גבינה צהובה" מן הצומח.
אופים כ-25 דקות בחום בינוני, עד להשחמה.  קל, פשוט וטעים.


צילום: ירון ברנר

3 תגובות:

  1. איפה אפשר להשיג גבינה צהובה מן הצומח?

    השבמחק
  2. אפשר למצוא מגוון של גבינות מן הצומח בחנויות טבע שונות. בנוסף, לפעמים אפשר למצוא את הפירמות הגדולות גם בסופרים.

    השבמחק
  3. חשוב לבדוק שאין בגבינות מן הצומח קזאין - זה חלבון מהחי, ולא ברור למה החברות מרשות לעצמן לפרסם שמשהו "מן הצומח" אבל בכל זאת לשים שם קזאין, אלבומין או מי גבינה.

    השבמחק