אחרי גלילות החצילים חשתי צורך לחזור לאוכל הבסיסי, זה שמוגש בימים רגילים ולא רק כשיש אורחים.
גם המתכון הזה, כמו ההמבורגרים, דורש זמן הכנה לא מועט אבל נשמר היטב במקפיא, כדי שתמיד יהיה אוכל ביתי, מזין וזמין.
בהתחלה פיתחתי את המתכון כדרך להפטר מכמויות האוקרה האדירות שהצטברו אצלנו כשהתחלנו להכין חלב סויה בבית, אבל עכשיו אני מוצאת את עצמי מכינה חלב סויה רק כדי שתהיה לי קצת אוקרה בשביל קציצות. אוקרה היא מה שנשאר אחרי שמסננים מפולי הסויה הטחונים את ה"חלב": פולי סויה מושרים, מורתחים, טחונים ומסוננים.
הפולנטה - קמח התירס - משמשת כאן להדבקת הקציצות, אבל תורמת גם פריכות מיוחדת וטעם עדין.
בסוף המתכון, כרגיל, תוכלו למצוא רעיונות לגיוונים ושינויים.
רשימת מרכיבים (ל-20 קציצות, אצלנו תמיד מכינים כמות כפולה)
כוס אוקרה
כוס פולנטה (קמח תירס גס, מהסוג שמשמש לממליגה)
כוס קמח (אפשר לערבב מלא ולבן)
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
כ-3 ירקות בינוניים (לדוגמא, קישוא אחד ושני גזרים)
חצי בצל
אפשרי: חצי צרור של פטרוזיליה או שמיר.
הוראות הכנה:
מגררים את הירקות הקשים, קוצצים את הבצל דק, קוצצים את הפטרוזיליה או השמיר (אם יש) דק ומערבבים הכל בקערה.
אני משתדלת לשלב כמה צבעים וגוונים, לקציצות יפות יותר |
מוסיפים את האוקרה
על הפולנטה יש לצקת מים רותחים תוך כדי ערבוב, עד שכולה תהיה ספוגה במים, אבל בלי להפוך אותה לדייסה.
המרקם דביק וקשיח |
מוסיפים את הפולנטה ואת הקמח לתערובת הכללית ומערבבים. אם השתמשנו רק בירקות קשים, לפעמים יש להוסיף מעט נוזלים לתערובת כדי שתדבק. אם אחד מהירקות היה קישוא או תפוח אדמה, הנוזלים שלו יספיקו.
זה הזמן להוסיף גם את התבלינים: מלח ופלפל, ואפשר גם פפריקה, כמון או גראם מסאלה.
העיסה המוכנה |
לפני ההיפוך החיוני |
ניתן להקפיא חלק מהעיסה או להקפיא בצורת קציצות, לפני הטיגון.
הכי טעימות כשהן חמות |
גיוונים ושינויים:
* אפשר לבשל את הקציצות ברוטב אחרי הטיגון, לדוגמא ברוטב עגבניות.
* במקום קציצות, אפשר לטגן כדורים קטנים ולשלב במוקפץ או עם אורז ברוטב חמוץ-מתוק.
* למראה דרמטי ומיוחד, שלבו במתכון סלק מגורר.
* ניתן לטגן את הבצל מעט עוד לפני הוספתו לעיסה, לקבלת טעם מתוק יותר.
* אפשר להוסיף לעיסה שקדים טחונים, להעשרה בחלבון נוסף.
* לפני הטיגון ניתן לצפות את הקציצות בפרורי לחם או בשומשום.
בתאבון!
מתכון מגניב, אין לי אוקרה אז לא אוכל להכין את זה, אבל פעם הבאה כשאנסה להכין קציצות אשתמש בקמח תירס.
השבמחקחוץ מזה, שמחתי מאד למצוא את הבלוג המצויין הזה, אני כבר שנה טבעוני ומתחיל להמאס לי מאותם חמישה שישה מתכונים שאני יודע להכין... תודה רבה, וערב טוב
תודה רבה!
השבמחקאני מניחה שאתה יכול להשרות, להרתיח, לטחון גס מאוד ולסנן כל קטניה שבא לך, לדוגמא בשעועית או בעדשים, ולהשתמש בזה במקום אוקרה. אם תשתמש בעדשים אתה יכול לוותר על ההשריה או לחליפין, להשרות ולהנביט יום-יומיים ולוותר על ההרתחה. כך תקבל חלבון מלא יותר ועוד כמה ויטמינים.
שלום הכנתי ויצאו נהדרים וקריספים כל סיבוב שלי גונבת אחד ועוד אחד אין מילים תודה לך רק אני חושבת שכדאי להכין עם פחות מכוס קמח כדי להרגיש יותר את הקציצה ולא ספוג מה דעתך ?
מחקתודה רבה על המתכון .
השבמחקאינני יודעת אם בריא או לא לאכול אוקרה, אבל הקציצות, או ליתר דיוק הלביבות שהכנתי בהשראתך, יצאו נפלאות.
טיגנתי אותן במחבת במעט גהי.חמאה מזוככת.
ט ע י ם.
תוך כדי שאני קוראת אני מרגישה רעב לא נורמאלי, יש לכם הסבר מדוע?
השבמחקקונג'אק
.
נשמע מעולה, מחר מנסים :)
השבמחקשאלה חשובה: האם אפשרי גם לאפות בתנור כדי לחסוך את השמן של הטיגון?... אשמח להמלצה לגבי חום/זמנים אם יש כזו. תודה!!!
יצא ממש טוב
השבמחקבמקום קמח שמתי 1/4 קמח טפיוקה ו-3/4 קמח אורז מלא. יצא מוצלח וקליל
עשיתי נגלה בטיגון ונגלה בתנור ויצא יותר מוצלח בתנור כי קמח התירס התרכך יותר.
בתנור אני מורחת שמן זית עם מברשת משני הצדדים
תודה רבה
שאלה לגבי אוקרה, האם יש בה ערכים נוספים מעבר לסיבים תזונתיים?
באיזה חום עשית בתנור ?
מחקשאלה: כתבת ש'אוקרה היא מה שנשאר אחרי שמסננים מפולי הסויה הטחונים את ה"חלב"'.
השבמחקיש לך מתכונים גם לחלק הנותר של פולי הסויה (אחרי שהוצאתי מהם את החלב בשביל ליצור אוקרה), במקום לזרוק?
תודה רבה כתבה נפלאה!
השבמחקכשאני מבשלת ואופה אני תמיד משתמשת במגוון חומרי גלם לאפייה שמתאימים לסוג בישול שאני מחפשת... הכתבה נהדרת, תודה רבה!
השבמחקאפשר להכין עם קמח עדשים במקום קמח תירס?
השבמחק