יום חמישי, 14 באפריל 2011

רוטב עגבניות מהיר

רוטב העגבניות המהיר הזה הוא אחד מהמתכונים השימושיים ביותר, ואחת מהסיבות העיקריות שאני מחזיקה בבית קופסאות שימורים. קופסה אחת של עגבניות חתוכות ושתי קופסאות של רסק עגבניות ויש לכם/ן רוטב לפסטה, לפיצה, ללזניה או אפילו (בשינויים קלים) מרק עגבניות חורפי ועשיר.
נכון, יותר בריא ומגניב להכין מעגבניות טריות, אבל אין כמו רוטב בעשר דקות כשנתקעים/ות רעבים/ות. המתכון בנוי בכוונה ממוצרים שאפשר לאכסן בקלות בבית לתקופות ארוכות, לנשנוש גם ברגעים הקשים.




רשימת מרכיבים:


בצל גדול או שניים בינוניים
5-10 שיני שום (לפי האהבה לשום)
קופסת עגבניות מקולפות ומרוסקות
שתי קופסאות קטנות של רסק עגבניות
מלח, פלפל, אורגנו, טימין, מיורן, סוכר
אם יש - עלי בזיליקום טריים.

הוראות הכנה:


1) קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים עד שיתחיל להזהיב.





2) מוסיפים שום כתוש או קצוץ ומוסיפים לטגן מעט.


3) מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות, וכפית סוכר כדי למתן את החומציות.


4) מערבבים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, די הרבה אורגנו, פחות מכך טימין ומעט מיורן. השילוש הזה נפלא ב(כמעט) כל תבשיל איטלקי. אם יש אפשר להוסיף עלי בזיליקום (ריחן) טריים קצוצים.


5) מערבבים על אש קטנה עד שהצבע האדום יעמיק. אם הרוטב מתחיל להתייבש אפשר להוסיף מעט מים.

זהו! מוכן תוך 10 דקות, בתאבון!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה