יום שבת, 9 ביוני 2012

פטה פטריות




הפטה הזה נוצר כשהתכוננתי לפיקניק מפנק בחוף הים. בדיעבד, עדיף לא לקחת אותו לחוף כי אז אוכלים אותו עם הרבה חול -  קחו אותו לפיקניק בכל מקום אחר והפינוק מובטח.



רכיבים:

בצל אחד בינוני-גדול
סלסלה אחת של פטריות שמפיניון - או כ-12 פטריות בינוניות
6 כפות קשיו טחון (לא קלוי)
שמן זית
מלח, פלפל

הכנה:

חותכים את הבצל ואת הפטריות בנפרד לחתיכות בינוניות.
מטגנים את הבצל בשמן זית וכאשר הוא מתחיל להזהיב מוסיפים את הפטריות.



מכניסים למעבד מזון יחד עם 6 כפות קשיו טחון, כף שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.



מעבדים עד שיגיע למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.


שומרים בקופסא סגורה במקרר. לא יודעת כמה זמן הפטה מחזיק במקרר, אצלנו הוא מעולם לא שרד יותר מיומיים לפני שחיסלנו אותו. הוא הולך נפלא על טוסטים או בכפית.



בתאבון!

11 תגובות:

  1. וואו נראה טעים בטירוף!
    נתן לי גם רעיון לעשות רוטב פטריות בצל טחון מעל ירקות כמו כרובית ותפוחי אדמה.
    בדיוק עכשיו הולכת לנסות את רוטב הקשיו שפירסמת בפוסט אחר על ירקות בתנור :)

    השבמחק
  2. החלפתי את הקשיו בשקדים ואגוזים (פשוט כי לא היה) ויצא עדיין מעולה. מעניין אותי איך יהיה הטעם שלו אחרי קירור, אבל פשוט ממרח מפתיע בטעם הטוב שלו :) תודה!

    השבמחק
  3. הכנתי עכשיו בפעם השניה. שמתי במקרר, ואני כבר מתענג על המחשבה על הסנדביץ׳ פטה ומלפפון חמוץ שאני אקח איתי מחר לעבודה.

    השבמחק
  4. יצא מעולה - תודה רבה !

    השבמחק
  5. וואו, יצא נפלא!

    השבמחק
  6. הפך למתכון קבוע אצלי בבית, שגם הקרניבורים פה מתלהבים ממנו. בלוג יצירתי ונפלא! תודה!

    השבמחק
  7. טעמתי אתמול - להיט :)
    לגמרי טעם של שמנת ופטריות...

    השבמחק
  8. איך משיגים קשיו טחון? אפשר לטחון לבד? קונים את זה?
    תודה על המתכון!

    השבמחק
  9. אני משדרג את זה עם יין אדום לאחר שהבצל והפטריות משחימים

    השבמחק
  10. נראה מעולה!
    המרוץ אחר הממרח המדהים בעיצומו! אחרי שמיצינו את רוטב הפסטו, ממרח זיתים, ממרח פלפלים, פשוט חייבים למצוא משהו חדש למרוח על הלחם, שאפו :)

    השבמחק