באיים הפיליפינים ובמקומות נוספים בעולם נהוג לאכול גלידת אבוקדו ומילק-שייק אבוקדו. בהתחלה הזדעזעתי למחשבה על השילוב בין אבוקדו לסוכר, אבל אז טעמתי וכל ההתנגדויות התפוגגו להן.
המתכון שלפניכם/ן קל מאוד להכנה, מזין, מרשים ומפתיע - מושלם לארוח זריז.
המרכיבים:
אבוקדו גדול, בשל ושמן (אני מעדיפה אבוקדו מזן אטינגר)
כוס חלב סויה (בטעם טבעי או וניל)
סוכר או סירופ אגבה לפי הטעם - לפחות כף סוכר, לפי נסיוני וטעמי.
ההכנה:
מפרקים את האבוקדו מקליפתו וגלעינו, לתוך מעבד מזון. מוסיפים את חלב הסויה והסוכר ומפעילים.
מומלץ למזוג קודם חצי כוס חלב סויה וחצי כפית סוכר, לטעום ולהוסיף לפי הצורך - אבוקדו אחד אינו דומה לאבוקדו שני.
לפני |
מוזגים לקעריות אישיות. ניתן לחרוץ ולעטר בעזרת כפית.
בתאבון!
רעיונות לגיוון:
* ניתן לדלל יותר לקבלת שייק טעים ומרענן.
* ניתן להוסיף מעט עלי ריחן.
אפשר להחליף את החלב סויה בחלב קוקוס. בברזיל הייתי אוכלת גלידת אבוקדו (שבהתחלה נשמע לי זוועתי אבל זה ממש טעים), זה היה מגיע ב"שלוק" והיה לזה טעם לוואי של קוקוס
השבמחקחלב קוקוס זה רעיון מצוין, נראה לי שאאמץ אותו. תודה על המתכונים, הם תמיד מוצלחים וטעימים עד מאד.
השבמחקניסיתי את זה עם חלב שקדים וקשיו שהכנתי לבד, יצא מדהים! אה ובמקום סוכר שמתי תמרים...
השבמחק