יום ראשון, 29 במאי 2011

קציצות אוקרה וירקות



אחרי גלילות החצילים חשתי צורך לחזור לאוכל הבסיסי, זה שמוגש בימים רגילים ולא רק כשיש אורחים.
גם המתכון הזה, כמו ההמבורגרים, דורש זמן הכנה לא מועט אבל נשמר היטב במקפיא, כדי שתמיד יהיה אוכל ביתי, מזין וזמין.
בהתחלה פיתחתי את המתכון כדרך להפטר מכמויות האוקרה האדירות שהצטברו אצלנו כשהתחלנו להכין חלב סויה בבית, אבל עכשיו אני מוצאת את עצמי מכינה חלב סויה רק כדי שתהיה לי קצת אוקרה בשביל קציצות. אוקרה היא מה שנשאר אחרי שמסננים מפולי הסויה הטחונים את ה"חלב": פולי סויה מושרים, מורתחים, טחונים ומסוננים.
הפולנטה - קמח התירס - משמשת כאן להדבקת הקציצות, אבל תורמת גם פריכות מיוחדת וטעם עדין.
בסוף המתכון, כרגיל, תוכלו למצוא רעיונות לגיוונים ושינויים.


גלילות חצילים במילוי פטה אגוזים



חלק גדול מהתזונה במשפחתי מתבסס על קטניות, דגנים ואגוזים למיניהם, שקלים לאחסון בצורתם היבשה; לכן אני מבקרת לעיתים קרובות בחנות התבלינים והקטניות השכונתית שלי. באחד מהימים בעל החנות (דוד, הנחמד מאוד מאוד) גילה לי שהוא טוחן במקום כל דבר שארצה, אם רק אקנה ממנו לפחות 200 גרם. מיד קניתי קשיו טחון, שקדים טחונים ואגוזי מלך טחונים (הכל במידת הטחינה הדקה ביותר) והתחלתי ניסויים במטבח. האגוזים השונים, בצורתם הטחונה, מהווים בסיס נפלא למיני מאכלים עשירים, מזינים ומשמינים בטרוף. המרקם של האגוזים הטחונים מזכיר בצק, ויכול להוות בסיס לבצק מצויין ללא מרגרינה ובלי הרבה עבודה. גלילות החצילים אינן אוכל ליום-יום, אבל המתכון שלהלן אינו מסובך ומרשים מאוד.